דף הבית | בישול עם נקניקיות

קסולה cassoulet

תבשיל בשר עם נקניקיות

מצרכים: איך מכינים:
ק"ג שעועית לבנה יבשה, מושרית במים למשך לילה
2 נקניקיות (רצוי סגנון ברודוורסט)
2 פרוסות בייקון מומלח או חזה אווז מעושן   1 ליטר בירה קילקני (או אחרת מסוג ALE)
1 רגל חזיר
1/2 ק"ג כתף של כבש חתוך לקוביות
2 שוקים של אווז מעושן
3 בצלים קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 כפות שומן אווז
2 עגבניות מקולפות וקצוצות
1/2 כוס פירורי לחם
צרור תבלינים: ענפיטימין, שום ועלי דפנה
פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה
  • מסננים את השעועית ומעבירים לסיר, מכסים במים ןמבשלים במשך שעה וחצי. מסננים.
  • מחממים שומן אווז בסיר ומטגנים את הגזר והבצל. מוסיפים את קוביות הכבש, השעועית והעגבניות, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים.
  • חותכים את הבייקון לרצועות דקות ומטגנים עם השומן, מוסיפים לסיר. מוסיפים את רגל החזיר, אלומת התבלינים והבירה ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.
  • מניחים את הנקניקיות על הגריל עם האווז מעושן צולים מספר דקות, מוסיפים לסיר, מתבלים בפלפל שחור. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והשעועיות רכה.מעבירים לכלי חרס מפזרים מעל פירורי לחם עם פטרוזיליה מכניסים לתנור למצב גריל עד שהפרורים משחימים.
 

נקניקיות טלה עם ירקות קלויים ובירה הוגרדן

תבשיל בירה עם נקניקיות

rec
מצרכים: איך מכינים:
4 נקניקיות טלה אייריש (Irish Sausage)
אם מכינים נקניקיות בבית כדאי להכין יום מראש שיתייצבו
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
150 גר' פטריות שמפיניון קטנות שלמות
4 שיני שום
200 מ"ל בירה הוגרדן
מלח ופלפל גרוס
חופן פטרוזיליה
שמן זית
  • במחבת ברזל יוצקים את שמן הזית וצורבים את הנקניקיות משני צידן
  • מוסיפים את הירקות והשום ומטגנים קלות כ – 5 דקות
  • מוסיפים את הבירה ומצמצמים על אש גבוהה כשתי דקות
  • להוסיף מלח ופלפל ולהגיש עם המחבת
  • טיפ: אם כמות הנוזלים אינה לטעמכם, בכדי לצמצם את הרוטב להסמכה, כדאי מאוד להוציא את הנקניקיות לצד שלא יתייבשו ולהחזיר למחבת בסוף התהליך.
 

שוקרוט אלזסי של אלן טלמור

תבשיל כרוב כבוש ונקניקיות

מצרכים: איך מכינים:

1.5 ק"ג  כרוב כבוש
100 ג'  שומן אווז מומס (שמאלץ)
300 ג'  בייקון מעושן חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
2  יחידות אוסובוקו חזיר פרוס ( רגל עם העצם )
2  בצלים קצוצים
2 בקבוקי בירה לבנה לאגר (הייניקן, בקס)
10  גרגרי ערער (ג'וניפר)
2-3  עלי דפנה
6  שיני שום
6  גרגרי פלפל שחור או לבן
6-8  נקניקיות מכמה סוגים:  ברדוורסט , אייריש , איטלקית או טולוז
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים שלמים, קלופים ומבושלים במים עם מלח

    • מניחים את הכרוב במסננת ושוטפים במים קרים להפחתת המליחות - סוחטים.
    • בסיר גדול וכבד מחממים את שומן האווז ומטגנים את הבייקון והבצל להזהבה.
    • מוסיפים את האוסובוקו ומשחימים קלות מכל הצדדים.
    • מוסיפים את הכרוב והבירה ומביאים לרתיחה.
    • צוררים את התבלינים בבד גזה, קושרים לחבילה קטנה ומוסיפים לסיר.
    • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי.
    • וסיפים בירה או ציר עוף לפי הצורך.
    • 5 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את תפוחי האדמה (שבושלו מבעוד מועד).
    • את הנקניקיות צולים בגריל או מחבת גריל ממש לפני ההגשה.

על צלחת הגשה גדולה: עורמים את הכרוב במרכז הצלחת ומסדרים עליו את תפוחי האדמה, הבשר והנקניקיות
מגישים חם עם חרדל דיז'ון.

 

איך מכינים נקניקיות
מתכונים להכנת נקניקיות ביתיות

בירה ונקניקיות
מתכונים לבישול עם נקניקיות

  אלן טלמור 050-7286677

  רישום לסדנאות:
  דפנה 054-3155551
  להרשמה יש לצלצל בימי א'-ה'
  בין השעות 9:30-15:00 בלבד

  הזמנות ומשלוחים
  (משלוחים לת"א והסביבה)
   ניסים יצחק 050-7489997 
 
צור קשר

אלן טלמור "אלזס" השארת הודעה: