דף הבית | אודות אלן טלמור

"המנקנק הלאומי" כך תיאר הגלובס את השף והשרקוטייר אלן טלמור

אלן טלמור שהיה הראשון ליצור לנו נקניקיות טריות אמיתיות קלאסיות , בבשר עגל ובקר, טלה וגם חזיר ועם תבלינים ארומטיים כפי שיכולנו למצוא עד כה רק באירופה והיום כמעט בכל בר ומסעדה בעיר.

שף אלן טלמור נולד וגדל בצרפת ובלגיה להורים ממוצא מצרי. העושר והעידון של המטבח הצרפתי עם הטאץ' של תבלינים מהמזרח ניכרים בכל יצירה של טלמור לאורך השנים.

כבר ב-1992 במסעדת דקוטה, מסעדה שהקדימה את זמנה, רקח  טלמור תבשילי קדירה של בשר ציד בבירה, רגלי צפרדעים, והקהל הישראלי עשה הכירות ראשונה עם סרטנים (השייט הכחול) בחמאה שום ויין, מתכון צרפתי קלאסי.

את ידו של השף טלמור טעמנו גם ב"ברברסקו"- בר יין בלתי נשכח, ב"רני" ועוד .

את אהבתו לבישול מקצועי מימש אלן טלמור כשחזר לבלגיה לאחר שירותו הצבאי ללימודים במכון הקולינארי בבריסל ומשם המשיך לקורדון-בלו (Cordon Bleu)  בצרפת.

השנים בבריסל השפיעו על כל התפיסה של טלמור את המטבחים הכפריים-אזוריים והביאו אותו לחקור את העולם המופלא של יצירת נקניקיות טריות ועיבודי בשר / שרקוטרי ((Charcuterie.

אומנות השרקוטרי (chair-בשר, cuit-מבושל) נולדה במאה ה-15 ומושתתת על שיטות שימור בשר מסורתיות  בכבישה במלח ועישון. רוב תוצרת השרקוטרי המוכרת מכילה בשר חזיר ועל כן אומנות זו הוזנחה בארצנו עד לפני כ- 10 שנים, כששף אלן טלמור הרים את הכפפה והחליט לשחזר זכרונות ילדות ולהכיר לקהל האכלנים בישראל את נפלאות הבשר והפגיש אותם לראשונה עם העונג של נקניקיות טריות אמיתיות.

כחוקר אמיתי ובסבלנות יצר טלמור נקניקיות טריות מבשר עגל, עגל חלב וחזיר, טלה ובקר, בתיבול ארומטי ויחודי לכל נקניקיה, אותן אפשר למצוא היום במסעדות וברים ברחבי העיר.

אלן טלמור אכן הרוויח את כינויו "המנקנק הלאומי" (גלובס 2003).*

logo נקניקיות אלן טלמור Alsace