קסולה cassoulet

תבשיל בשר עם נקניקיות

מצרכים: איך מכינים:
ק"ג שעועית לבנה יבשה, מושרית במים למשך לילה
2 נקניקיות (רצוי סגנון ברודוורסט)
2 פרוסות בייקון מומלח או חזה אווז מעושן   1 ליטר בירה קילקני (או אחרת מסוג ALE)
1 רגל חזיר
1/2 ק"ג כתף של כבש חתוך לקוביות
2 שוקים של אווז מעושן
3 בצלים קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 כפות שומן אווז
2 עגבניות מקולפות וקצוצות
1/2 כוס פירורי לחם
צרור תבלינים: ענפיטימין, שום ועלי דפנה
פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה
  • מסננים את השעועית ומעבירים לסיר, מכסים במים ןמבשלים במשך שעה וחצי. מסננים.
  • מחממים שומן אווז בסיר ומטגנים את הגזר והבצל. מוסיפים את קוביות הכבש, השעועית והעגבניות, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים.
  • חותכים את הבייקון לרצועות דקות ומטגנים עם השומן, מוסיפים לסיר. מוסיפים את רגל החזיר, אלומת התבלינים והבירה ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.
  • מניחים את הנקניקיות על הגריל עם האווז מעושן צולים מספר דקות, מוסיפים לסיר, מתבלים בפלפל שחור. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והשעועיות רכה.מעבירים לכלי חרס מפזרים מעל פירורי לחם עם פטרוזיליה מכניסים לתנור למצב גריל עד שהפרורים משחימים.

Last Updated (Tuesday, 22 November 2011 18:21)