שוקרוט אלזסי של אלן טלמור

תבשיל כרוב כבוש ונקניקיות

מצרכים: איך מכינים:

1.5 ק"ג  כרוב כבוש
100 ג'  שומן אווז מומס (שמאלץ)
300 ג'  בייקון מעושן חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
2  יחידות אוסובוקו חזיר פרוס ( רגל עם העצם )
2  בצלים קצוצים
2 בקבוקי בירה לבנה לאגר (הייניקן, בקס)
10  גרגרי ערער (ג'וניפר)
2-3  עלי דפנה
6  שיני שום
6  גרגרי פלפל שחור או לבן
6-8  נקניקיות מכמה סוגים:  ברדוורסט , אייריש , איטלקית או טולוז
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים שלמים, קלופים ומבושלים במים עם מלח

    • מניחים את הכרוב במסננת ושוטפים במים קרים להפחתת המליחות - סוחטים.
    • בסיר גדול וכבד מחממים את שומן האווז ומטגנים את הבייקון והבצל להזהבה.
    • מוסיפים את האוסובוקו ומשחימים קלות מכל הצדדים.
    • מוסיפים את הכרוב והבירה ומביאים לרתיחה.
    • צוררים את התבלינים בבד גזה, קושרים לחבילה קטנה ומוסיפים לסיר.
    • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי.
    • וסיפים בירה או ציר עוף לפי הצורך.
    • 5 דקות לפני גמר הבישול מוסיפים את תפוחי האדמה (שבושלו מבעוד מועד).
    • את הנקניקיות צולים בגריל או מחבת גריל ממש לפני ההגשה.

על צלחת הגשה גדולה: עורמים את הכרוב במרכז הצלחת ומסדרים עליו את תפוחי האדמה, הבשר והנקניקיות
מגישים חם עם חרדל דיז'ון.

Last Updated (Sunday, 13 November 2011 21:12)